23. јуни 2021

Kур’ан

Прочитајте го Кур’анот онлајн на макенодкси јазик.

Дали сакате да дознаете повеќе за Светиот Кур’ан? Ви го препорачуваме Куранот на македонски јазик.

На оваа страница имате можност да го прочитате онлајн бесплатно.
Меѓутоа, за правилно разбирање на Кур’анот, ви ја препорачуваме следната книга: Тефсир на Кур’анот – превод и коментар.

Сметаме дека секој што е заинтересиран за нашиот свет и што се случува со него треба повеќе или помалку да се бави со Кур’анот. Обидете се да разберете кои идеи се скриени зад феноменот на исламот.

Со околу 1,5 милијарди следбеници, исламот е една од најраспространетите религии ширум светот.
Многу муслимани живеат и ја збогатуваат нашата земја. За да разбереме малку од нивната вера и култура, го ставивме онлајн Кур’анот за читање на македонски јазик.

За оптимална забава за читање, ние ги набројавме 114 суриња во десната страна како навигација. Така секогаш можете да кликнете на посакуваната локација.

Дали Кур’анот го има со оваа верзија како единствен превод?

Сега има бројни и различни македоснки толкувања на Кур’анот, па ве молиме да разберете дали тука во еден момент или друг, совршениот превод не е применет.
Таканаречениот единичен превод, за жал, не е можно. Многу зборови од арапски може да имаат различни значења. Исто како што целите реченици може да се толкуваат поинаку.

Суре

Следете не на FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget